De reis van Leloo

Een hartverwarmend en modern sprookje over een bijzondere heldin

Het debuut van schrijfster Nathalie De Jongh en illustrator Matthieu Pelhate

NU OVERAL VERKRIJGBAAR

Een modern sprookje

 

Leloo woont in een stad waar het altijd donker is. Elke avond wordt ze samen met de andere kinderen naar de Lichtfabriek gebracht, maar niemand weet wat er ’s nachts precies gebeurt. Leloo heeft vaker dromen over een zonnig, groen eiland. Er klopt iets niet: waar is de zon? En waarom zijn er alleen kinderen in de Donkere Stad? Op een dag ontmoet Leloo de vlinder Toni. Ze ontsnappen en beginnen aan een verbijsterend avontuur dat alles voorgoed zal veranderen.

 

‘De reis van Leloo’ is een hartverwarmend verhaal voor alle leeftijden. Leuk om voor te lezen – en om zelf te lezen vanaf acht jaar.

Het Laatste Nieuws, april 2020. Vier jaar geleden zat Nathalie met een burn-out.

“Eigenlijk besefte ik toen dat ik te veel een dromer was geweest en te weinig een doener”, vertelt Nathalie. “Op dat moment ben ik beginnen schrijven en dit verhaal is het gevolg. Toen ik begon te schrijven, kreeg ik meer en meer het gevoel dat het niet alleen voor mezelf was, maar ook voor kinderen die de wereld aan het ontdekken zijn. Uiteindelijk werd het een verhaal van de kleine heldin Leloo die ontdekt wat haar krachten zijn. Die leert vertrouwen te hebben in zichzelf en erop leert vertrouwen dat ze de wereld aankan. Dingen die ik misschien zelf niet had, maar die ik andere kinderen wel hoop te kunnen geven door dit boek.”

Leerrijk en betoverend

'De reis van Leloo' is een verhaal met een boodschap voor ons allemaal, maar zeker voor kinderen die de wereld aan het ontdekken zijn. Ook kinderen die het soms moeilijk hebben, kunnen door het verhaal een duwtje in de rug krijgen. Leloo reist vanuit ‘het donker’ naar ‘het licht’ en dat doet ze niet alleen: de vriendschap met de vlinder Toni helpt haar over de hindernissen die ze tegenkomt en geeft de leuke momenten extra glans.

Dit zegt

Uitgeverij Beefcake Publishing

"De magische personages, de wondermooie woorden en levendige illustraties weten ieders hart zonder moeite te veroveren. Als bij toverslag voelt de lezer zich deel van deze fantasierijke wereld. 'De reis van Leloo' is een uitbundig verhaal vol spanning en feeërieke beelden. Het is een fantastische leeservaring en een ode aan de kindergeest."

 

DE REIS VAN LELOO

48 pagina’s, €15,00

ISBN 9789493111264

Hardcover, 20 x 20 cm

Je kan 'De reis van Leloo' hier bestellen:

Uitgeverij Beefcake Publishing

Standaard Boekhandel

Bookspot

Libris

Bol.com

Ontwerp logo: Britta De Staebel

VOLG KLEINE KEIZERIN

  • Facebook Social Icon
  • Instagram